این چراغهای خورشیدی بهعنوان محصولات دوستدار محیطزیست و به دلیل مقرونبهصرفه بودنشان، تبدیل به جایگزین اصلی چراغ خیابانی معمولی شدهاند. این چراغها برای تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی الکتریسیته به سلولهای خورشیدی یا فُتوولتائیک تکیه دارند و به کمک این تبدیل انرژی، میتوانند در تاریکی انتشار نور داشته باشند.
چراغ خیابانی خورشیدی چیست؟
چراغ خیابانی خورشیدی همان چراغ خیابانی است منتها با انرژی خورشیدی چراغ ال ای دی را روشن میکند. آنها بهعنوان جایگزینی پایدارتر و مقرونبهصرفهتر برای چراغهای خیابانی سنتی هستند. یک چراغ خیابانی خورشیدی معمولاً از اجزای زیر تشکیل شده است:
-
پنل خورشیدی: پنل سولار یا خورشیدی، نور خورشید را به برق تبدیل میکند.
-
باتری: باتری برق تولید شده توسط پانل خورشیدی را ذخیره میکند.
-
چراغ: چراغ توسط برق ذخیره شده در باتری کار میکند و روشن میشود.
-
کنترلکننده: کنترلکننده جریان برق را از پانل خورشیدی به باتری و لامپ ال ای دی تنظیم میکند.
-
سنسور: سنسور تاریکی را تشخیص میدهد و چراغ LED را به طور خودکار روشن میکند.
در طول روز، پنل خورشیدی نور خورشید را جمعآوری میکند و آن را به برق تبدیل میکند. این برق سپس در باتری ذخیره میشود. در شب، چراغ LED توسط برق ذخیره شده در باتری روشن میشود. معمولاً بازدهی باتری بین 8 تا 14 ساعت است.
مزایای چراغ خیابانی خورشیدی
مقرون به صرفه
یکی از اصلیترین مزیتهای چراغ خورشیدی یا سولار، مقرونبهصرفه بودن آنها در بلندمدت است. اگرچه سرمایه اولیه برای خرید و نصب این چراغها به نسبت بیشتر است، اما این چراغها هیچ هزینه اضافی برای سیمکشی، ترانس و قبضهای خدماتی ندارند و همچنین هزینه نگهداری و تعمیر این چراغها بسیار کم و ناچیز است.
دوستدار محیط زیست
منبع انرژی چراغهای خورشیدی، پاک و تجدیدپذیر است و به همین دلیل در دسته محصولات دوستدار طبیعت قرار میگیرند. این محصولات هیچ آلایندگی برای طبیعت و محیطزیست ندارند و به این دلیل برای انسان، زمین و حیوانات مفید هستند.
مطمئن
چراغ خیابانی سولار به این دلیل که به هیچ انرژی و سوخت دیگری برای کار نیاز ندارند بسیار قابل اعتمادند. این چراغها در محیطهایی که هیچ دسترسی به برق ندارند نیز قابلاستفاده هستند. بنابراین حتی دورترین نقاط را هم بهراحتی با آنها میتوان نورپردازی کرد و فضای امنی را برای مسیرهای عبوری به وجود آورد.
نصب آسان
راه اندازی و نصب چراغ خیابانی خورشیدی ساده است و نیازی به سیمکشیهای پیچیده و ترانس گذاری ندارد. از این بابت چراغ خورشیدی برای نصب در مناطق صعبالعبور و موقعیتهای حساس ایدهآل است.
قابلیت سفارشیسازی
چراغ خیابانی خورشیدی باتوجهبه نیازهای مختلف و موقعیتهای جغرافیایی، قابل سفارشیسازی و شخصیسازی هستند. این چراغها را میتوان در سایز، شکل و ابعاد مختلف طراحی و تولید کرد که این قابلیت باعث میشود از این چراغها در طیف وسیعی از کاربردها استفاده کرد.
معایب چراغ خیابانی خورشیدی
وابسته به آبوهوا
چراغ سولار برای کارکردن به آفتاب و انرژی خورشید نیاز دارند و در محیطهایی که با محدودیت انرژی خورشیدی روبهرو باشند کارایی مناسب ندارند؛ بنابراین استفاده از چراغهای خورشیدی در مناطقی که آبوهوای ابری و بارانی دارند توصیه نمیشود.
سرمایهگذاری اولیه
هزینه خرید و نصب اولیه چراغهای خورشیدی به نسبت دیگر مدلهای چراغ خیابانی زیاد است و این باعث میشود که این محصولات برای برخی جوامع و کسبوکارها مناسب نباشد. البته با درنظرگرفتن این نکته که این چراغها نیاز به سیمکشی و منبع برق ندارند و در بلندمدت هزینه اضافی برای ما نمیتراشند، این مسئله کاملاً چشمپوشی است و حتی میتوان گفت که قیمت این چراغها ارزان هم هست.
روشنایی محدود
چراغهای خیابانی خورشیدی ممکن است بهاندازه دیگر مدلهای چراغ خیابانی روشنایی نداشته باشند؛ ولی برای استفاده شهری و جادهای ایدهآل هستند.
عمر باتری
عمر باتری چراغ خورشیدی محدود است و ممکن است بعد از ده سال نیاز به تعویض داشته باشد که این نیز میتواند بهعنوان یک عیب چراغهای خورشیدی مطرح شود.
نگهداری
اگرچه هزینه نگهداری چراغ سولار عموماً صفر در نظر گرفته میشود؛ اما همچنان برای کارکرد بهتر نیاز به کمی تمیزکاری و رسیدگی دارد.
همانطور که مطرح شد چراغهای خیابانی خورشیدی چندین مزیت دارند از قبیل مقرونبهصرفه بودن، قابلاتکا بودن و نصب آسان. اگرچه این چراغها معایبی نیز دارند؛ مانند وابستگی به آبوهوا، روشنایی محدود و نیاز به نگهداری. با تمام این توضیحات، چراغهای خیابانی خورشیدی بهعنوان محصولی پاک، قابلاعتماد و مقرونبهصرفه بهعنوان یک انتخاب محبوب بین بسیاری از جوامع و کسبوکارها مطرح هستند.
نظر شما